• امروز : چهارشنبه - ۱۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 8 May - 2024
17

علت قسم خوردن خداوند به انجیر و زیتون در قرآن کریم

  • 04 مرداد 1399 - 15:52
علت قسم خوردن خداوند به انجیر و زیتون در قرآن کریم

خداوند متعال در قرآن به زیتون و انجیر قسم یاد کرده که مفسرین احتمالاتی در مورد این دو قسم ذکر کرده اند که به تعدادی از آنها اشاره می شود: الف ــ منظور از “تین”، ناحیه کوهستانی است که دمشق بر بلندای آن واقع شده؛ و منظور از “زیتون” ناحیه کوهستانی است که بیت المقدس […]

خداوند متعال در قرآن به زیتون و انجیر قسم یاد کرده که مفسرین احتمالاتی در مورد این دو قسم ذکر کرده اند که به تعدادی از آنها اشاره می شود:

الف ــ منظور از “تین”، ناحیه کوهستانی است که دمشق بر بلندای آن واقع شده؛ و منظور از “زیتون” ناحیه کوهستانی است که بیت المقدس بر بالای یکی از کوهایش بنا شده است. اطلاق نام دو میوه ی انجیر و زیتون بر این دو کوه، شاید برای این بوده که این دو میوه در این دو منطقه می روید و سوگند خوردن به این دو منطقه هم شاید به خاطر این بوده که عده بسیاری از انبیاء در این دو منطقه مبعوث شده اند.

ب ــ برخی “تین”و “زیتون” را اشاره به دو دوران حضرت آدم و حضرت نوح (ع) می دانند؛ چرا که لباسی که آدم و حوا در بهشت پوشیدند از برگ درختان انجیر بود و در پایان طوفان نوح، شاخه ی زیتونی از آب بیرون آمد که نوح فهمید طوفان پایان یافته است.

ج ــ مقصود دو میوه ی معروف می باشد. اگر این دو قسم را بر معنای ابتدایی آنها حمل کنیم یعنی انجیر و زیتون، دو میوه ی معروف؛ باز سوگند با معنایی است. زیرا انجیر وزیتون دارای ارزش غذایی فراوانی است که متخصصان علوم غذا و پزشکان فوائد بسیار را برای آنها بر شمرده اند که برخی از آنها را بیان می کنیم:

زیتون:

“زیتون” از جمله میوه هایی است که هم دارای خاصیت غذایی، و هم ارزش دارویی و هم منبعی برای سوخت و ایجاد روشنایی است، از برگ و هسته ی آن نیز استفاده می شود. به گفته برخی متخصصین زیتون معجزه گراست وبرای درمان بسیاری از بیماری ها از جمله درمان نقرس، تصلب شرائین، فشار خون و دردهای عصبی موثر است.

نکته قابل توجه اینکه در میان مواد غذایی چه نباتی و چه حیوانی، هیچ ماده ی غذایی به اندازه ی زیتون دارای «پتاسیم» نیست، و اگر بدانیم «پتاسیم» چیست و چه نقشی در حفظ حیات ما دارد، خواهیم فهمید چرا باید زیتون را مورد توجه قرار داد. به طور خلاصه، «پتاسیم» در سازندگی عظلات بدن و انرژی بدن موثر است و در ساختمان ترشحات غدد داخلی بدن به کار رفته است که در حفظ نیروی فعال و نشاط زندگی لازم است از طرفی کمبود «پتاسیم» در بدن، رشد را متوقف می سازد، پلکها متورم می شود و دستگاه تنفس دچار اختلال می شود.

“پتاسیم” در فعالیت و قدرت تصفیه و شستشوی سلول های کبدی، موثر است و موجب می گردد کبد مواد سمی و اوره و اسیداوریک را بهتر وبیشتر از خون گرفته خارج نماید. «پتاسیم» در قدرت دفعی کلیه ها نقش اساسی دارد و موجب فعالیت بیشتر کلیه ها و دفع مواد سمی از خون می گردد و بدین لحاظ «پتاسیم» را یکی از داروها و درمان کننده بیماری های کلیه می دانند. «پتاسیم» حتی در ساختمان گلبول های قرمز خون وجود دارد و در فعالیت و سازندگی و حفظ آن اثر دارد. غیر از پتاسیم که وجودش برای ادامه حیات و حفظ تندرستی ما ضروری است مواد معدنی دیگری چون فسفر،کلسیم، منیزیم، آهن در زیتون وجود دارد که هر کدام نقش شگرف و سازنده ای در زندگی ما دارند.

بطور کلی زیتون دارای خواص ذیل می باشد:
۱- کاهش وزن: زیتون حاوی نوعی چربی است که جایگزین خوبی برای انواع چربی است.
۲- قلبی-عروقی: آنتی اکسیدانهای موجود در زیتون مانع نارسایی قلبی و سکته قلبی می شود.
۳- تسکین درد: مواد مغذی ضد التهاب موجود در زیتون به عنوان یک ایبوبروفن عمل می کند.
۴- ضد حساسیت: عصاره زیتون به عنوان یک آنتی هیستامین عمل می کند که تاثیر مثبتی در درمان آسم دارد.
۵- ویتامین E موجود در زیتون پوست را از اشعه ماوراء بنفش محافظت می کند.
۶- منبع آهن برای جبران کم خونی است.

انجیر:

“انجیر” میوه ای است که جنبه ی دارویی فراوانی داشته و چیز زائدی ندارد و تمامش خورده می شود. غذایی سریع الهضم است و کلیه ها را پاک و سنگ مثانه را از بین می برد و راه کبد و سپرز را باز می کند. دانشمندان علوم غذایی مى‌گویند: انجیر سرشار از ویتامین هاى مختلف و قند است و در بسیارى از بیمارى‌ها، از آن به عنوان یک دارو مى‌توان استفاده کرد، مخصوصاً هرگاه انجیر و عسل به طور مساوى مخلوط شود و از آن تناول گردد، براى زخم معده بسیار مفید است. خوردن انجیر خشک فکر را تقویت مى‌کند، خلاصه، به علت وجود عناصر معدنى در انجیر که سبب تعادل قواى بدن و خون مى گردد، انجیر را غذاى هر سن و شرایطى معرفى کرده اند. در روایتی از امام رضا علیه السلام آمده است که انجیر بوی دهان را می برد، لثه ها و استخوان ها را محکم می کند، مو را می رویاند، درد را بر طرف می سازد، و با وجود آن نیاز به دارو نیست، و همچنین می فرماید: انجیر شبیه ترین میوه به میوه ی بهشتی است. انجیر حاوی مقدار زیادی «فسفر» می باشد که در تقویت هوش و حافظه بسیار موثر است. سرشار از «پتاسیم» که برای سلامتی کودکان ضعیف و کم خون و بی اشتها مفید می باشد، مقدار قابل توجهی، کلسیم دارد، که هم سازنده خون و استخوان و هم در ایجاد عضلات بدن و نیروی اعصاب و افزایش قدرت جسمانی موثر است.امروزه کارخانجات بزرگ داروسازی، از مواد موجود در انجیر و خواص حیاتی آن برای ساخت داروهای لازم جهت درمان و دفع سموم بدن استفاده می کنند.

بنابراین با در نظر گرفتن کلام مفسرین و صاحب نظران و توجه به فوائد غذایی سرشار «زیتون» و «انجیر» می توان گفت: قرآن با سوگند به این دو میوه، توجه و حس کنجکاوی انسان را نسبت به این دو غذا جلب کرده و شاید یکی از حکمت های مهم سوگند قرآن به این دو میوه، اهمیت و ارزش غذایی آن باشد. خداوند متعال یک بار به اسم زنجیر (سوره تین) و هفت بار به اسم زیتون (۹۹ انعام,۱۴۱ انعام,۱۱ نحل,۲۵ نور,۲۹ عبس,۱ تین) قسم می خورد که این نسبت حاکی از آن است که برای تولید نوعی پروتئین خاص که به مقدار خیلی کم هم در قلب و مغز تولید می‌شود و مانع سکته قلبی و مغزی می شود باید یکعدد انجیر و یا معادل آن ۷ عدد زیتون مصرف شود.

منابع: سایت تبیان Tebyan.net و شیعه نیوز Shia-news.com

لینک کوتاه : https://kesht-sanat.ir/?p=2367

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.